Buikdansles in Den Haag

Wat
Het hele jaar door wordt les gegeven in de vorm van cursussen. Iedere cursus bestaat uit 6 lessen en heeft een ander thema, daardoor worden steeds nieuwe dingen geleerd. Een les vrijblijvend uitproberen kan met een proefles.

De cursus is gericht op Egyptische Bellydance die bekend staat om onder andere sterke isolaties van de heupspieren, vloeiende bewegingen vanuit de buik, mooie armen en handen en een goede houding. In de lessen worden niet alleen bewegingen geleerd maar ook ritmes, verschillende stijlen en over de geschiedenis van bellydance.

Wie
De lessen zijn geschikt voor beginners en (half)gevorderden van alle leeftijden.

Waarom
Er zijn veel goede redenen om te buikdansen. Het is een leuke manier van sporten en deze dansvorm is voor iedereen geschikt. Bellydance helpt spieren sterker te maken, flexibeler te worden en de houding te verbeteren. Door dansen nemen ook zelfvertrouwen en plezier toe.

Hoe
De lessen bestaan uit een goede warming up, duidelijke uitleg met oefening en een ontspannen cooling down. Tijdens de cursus wordt op verschillende manieren geleerd zoals gevarieerde oefeningen en praktische tips. De cursist leert alles om goed te kunnen buikdansen. De sfeer in de lessen wordt door leerlingen omschreven als plezierig, leerzaam en energiek. Reviews zijn te lezen op google.

Waar
De lessen worden gegeven op de volgende locatie:

  • Cultureel Centrum in het Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag. Het lokaal is 0.10 (begane grond) voor seizoen 3 en 2.11 (tweede verdieping) voor seizoen 4.

Wanneer Iedere woensdagavond. Voor seizoen 3 is het tijdstip van 20.00 – 21.00 uur. Voor seizoen 4 is het tijdstip van 19.30 – 20.30 uur.

De datum van de cursus van seizoen 3:

Maart29-03
April05-04 / 12-04 / 19-04 / 26-04
Mei10-05
Lesrooster Den Haag

De datums van de cursus van seizoen 4:

Mei31-05
Juni07-06 / 14-06 / 21-06 / 28-06
Juli05-07
Lesrooser Den Haag

Praktische informatie

  • Draag comfortable kleding, bijvoorbeeld een legging of top / shirt. Voor de voeten kunnen sokken of turn-/balletschoenen gedragen worden. Tijdens de les zijn heupsjaals aanwezig.
  • Omkleden kan in een omkleedruimte die op alle verdiepingen aanwezig is.
  • Neem waardevolle spullen mee naar de les.
  • Neem een fles water mee en drink tijdens de les voldoende.
  • Van een gemiste les, krijgt de cursist een korte video met het lesmateriaal toegestuurd.

Kun je niet naar de wekelijkse lessen komen maar wil je wel dansen wanneer het jou uitkomt? Dan kun je altijd een drop-in les boeken of kom naar een maandelijkse workshop.

Buikdanslessen in Den Haag