‘Raqs Sharqi’ of Orientaalse dans zijn andere namen van bellydance. Het is een dansvorm met verschillende stijlen die heel lang bestaat. Deze heeft zijn belangrijkste oorsprong in Egypte. Volgens broninformatie komt bellydance ook uit andere gebieden van de wereld zoals Griekenland en India.

In bellydance worden heupen, bekken, buik en alle andere lichaamsdelen gebruikt. De combinatie van bewegingen zorgt voor een elegante en toch krachtige dansvorm die ook nog eens gezond is voor lichaam en geest! Het is van bellydance bekend dat het houdingsklachten verbetert en spieren sterker maakt.

Wist je dat het bekkengebied de centrale plek is van emoties? Als dit gebied in beweging komt, worden emoties verwerkt en komt er positieve energie vrij. Wanneer je danst komen er geluksstofjes in de hersenen vrij waardoor het lichaam ontspant en je beter in je vel zit. Dansen met anderen zorgt ook nog eens voor verbinding, iets waar ieder mens zich beter door voelt.

De techniek die Aruna aan studenten leert, is van hoog niveau met een spannende Egyptische manier van dansen zoals nu wereldwijd heel populair is. In Den Haag een uniek aanbod, je leert dansen als een echte ster! Kortom voor iedereen een must!